1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Заловени са лица, извършващи нерегламентиран улов и превоз на черна морска мида

Заловени са лица, извършващи нерегламентиран улов и превоз на черна морска мида

Уловената 100 кг. черна морска мида е върната обратно във водата

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Варна са извършили проверки на лодкостоянка “Черно море” и водите на канала на ТЕЦ -Варна, вливащ се във Варненско езеро, като са съставили 3 акта на нарушители.

При извършено наблюдение на лодкостоянка “Черно море”, инспекторите са хванали лице,  извършващо стопански улов на черна морска мида с дървена лодка без регистрация, без да притежава разрешително и удостоверение по Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/.  На нарушителя е съставен акт. Уловената от лицето 100 кг. черна морска мида е върната обратно във водата.

Пак на лодкостоянка “Черно море” е заловено лице, извършващо нерегламентиран превоз на черна морска мида. В лек автомобил Фиат „Фиорино“ нарушителят с инициали Р.Я.А е превозвал черна морска мида (ядки) в размер на 20 кг., без да притежава документ за регистрация на превозното средство по Закона за ветеринаромедицинската дейност и без придружаващи документи за произход на мидите. На лицето е съставен кат, съгласно ЗРА, а мидите са върнати във водата.

Във водите на канала на ТЕЦ -Варна, вливащ се във Варненско езеро, инспекторите на ИАРА Варна са съставили акт на лице, за извършване на любителски риболов без да притежава билет за риболов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.