1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Заловиха бракониери на сечище в землището на с. Радотина

Заловиха бракониери на сечище в землището на с. Радотина

Снимка:

Нарушението е установено след подаден сигнал на тел. 112

Горски инспектори от Регионална дирекция на горите - София установиха нарушение на Закона за горите в землището на с. Радотина. Нарушението е установено след подаден сигнал на тел. 112 за незаконен добив на дървесина.

На пътя между селата Литаково и Радотина проверяващите установили два броя автомобила – джип и лека кола без регистрационни номера. При проверката е установено, че джипът е аварирал и в него има незаконно добити дърва за огрев. Самоличността на  нарушителите е установена и предстои сезиране на органите на МВР и образуване на административно- наказателно производство, като незаконната дървесина е задържана.

От началото на месец юни след извършени проверки от служителите на РДГ София са констатирани нарушения в общински гори в землището на с. Белица, Община Ихтиман. Извършена е и документална проверка, при която е констатирано, че за 4 от проверените подотдели има издадени позволителни за сеч и превозни билети, но в тях сеч не е извършвана. В 7 от проверяваните сечища е констатирана сеч на немаркирани дървета и изграждане на временни горски пътища, които не са отразени в технологичните планове. 

Проверките по случая продължават.

Служители на РДГ София, съвместно със служители на ДГС Сливница са проверили частен имот в с. Габер, Община Драгоман. Констатирано е наличие на 50 пр.куб. м незаконни дърва за огрев от цер и габър, които не са маркирани и за които не е предоставен документ, доказващ законния им произход. В хода на проверката са взети писмени обяснения от собственика на имота, като предстои установяване на обстоятелствата по случая и предприемане на съответните действия по образуване на административно- наказателно производство или сезиране на Прокуратурата. 

В района на Община Драгоман проверките за съхранение на дървесина продължават, като РДГ София е потърсила съдействието и от органите на МВР.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.