1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Зам.-министър Димитров обсъди освобождаването на задържания в Румъния български кораб

Зам.-министър Димитров обсъди освобождаването на задържания в Румъния български кораб

Снимка:

Двете страни се споразумяха на 19 юли 2011 г. в град Варна да се проведе техническа среща

Зам.-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров се срещна с румънския държавен секретар, отговарящ за сектор Рибарство в Министерството на земеделието и развитието на селските райони на Румъния г-н Барна Танчош.

По време на срещата двете страни изказаха политическа воля за положителното решаване на проблема със задържания тази година български риболовен кораб в румънски води. Взето беше решение да бъде подготвено и подписано споразумение, което да гарантира, вземането на незабавни мерки за бързото решаване на казуса и предотвратяване на бъдещи подобни случаи.

Двете страни се споразумяха на 19 юли 2011 г. в град Варна да се проведе техническа среща за изясняване на спорния въпрос в законодателството по прилагане на различни европейски регламенти.

От румънска страна на срещата присъстваха още Мариан Манаила, директор на Националната агенция по рибарство и аквакултури, експерти от сектор Рибарство в Министерството на земеделието и развитието на селските райони и представители на Гранична полиция.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.