1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Зам.-министър Димитров ще обсъжда освобождаването на задържания в Румъния български кораб

Зам.-министър Димитров ще обсъжда освобождаването на задържания в Румъния български кораб

Снимка:

Риболовният кораб на ЕС „БЧ5159” бе задържан от румънските власти през април тази година

Утре, 13 юли 2011 г., заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров ще бъде на посещение в град Букурещ, Румъния. Той ще се срещне с румънския държавен секретар, отговарящ за сектор Рибарство в Министерството на земеделието и развитието на селските райони г-н Барна Танчош. На срещата ще бъдат обсъдени възможните действия за освобождаване на задържания тази година български риболовен кораб в румънски води.

Риболовният кораб на ЕС „БЧ5159”, плаващ под български флаг, бе задържан от румънските власти през април тази година. Капитанът на риболовния кораб бе обвинен в нарушаване разпоредбите на стопанския риболов в Румъния и по-късно освободен. Корабът е включен в регистъра на риболовните кораби на ЕС и има необходимите разрешително и удостоверения издадени от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури в България.
             
През месец май МЗХ уведоми Европейската комисия, вследствие на което комисарят по рибарство Мария Даманаки  предприе действия за проучване и решаване на спорния казус.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.