1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Зам.-министър Георги Костов представи новия Закон за горите на заключителната конференция FUTUREforest

Зам.-министър Георги Костов представи новия Закон за горите на заключителната конференция FUTUREforest

Снимка:

Домакин на форума е Гестон Франко – член на Европейския парламент и председател на комисията по горско стопанство

Зам.-министър доц. д-р Георги Костов представи презентация на тема „Нови перспективи за управление на гори, устойчиви на климатичните промени” в първия ден на заключителната конференция FUTUREforest. В своето представяне доц. Костов подчерта българския принос в проекта и призова за разширяване на добрите европейски практики по цял свят. Презентацията на зам.-министър Костов бе най-политическото изказване на събитието, което бе подкрепено от Гестон Франко и ръководителя на проекта EUSTAFOR-Георг Ерлашер.
    
Днес е вторият ден, който в Брюксел преминава под знака на европейско събитие, посветено на опазването на горите на Европа и по света.  В  рамките на това събитие се провежда и Заключителната конференция на Междурегионалния европейски проект INTERREG IVC FUTUREforest, в които България, и в частност Изпълнителната агенция по горите към МЗХ, е участник. Домакин на конференцията е  Гестон Франко – член на Европейския парламент и председател на комисията по горско стопанство Intergroup „Климатични промени, биоразнообразие и устойчиво развитие”.

Докладът на Междурегионалния европейски проект INTERREG IVC FUTUREforest по тригодишното изследване и обмен на информация за климатичните промени и горското управление в Европа между експерти от седем европейски страни бе изслушан през първия ден -  6 септември. Бяха представени практически решения за устойчиво развитие и начини за съхраняване и развитие на горите в Европа и по света в условия на тежки  климатични условия.

Днес, 7 септември, програмата, организирана от ЕК, започна със поздравителни слова от Дачиан Чиолош, европейския комисар по земеделието и Принца на Монако – Алберт II-ри, а след това ще бъдат проведени тематични кръгли маси, които ще разгледат по-подробно въпросите от дневния ред на конференцията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.