1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Зам.-министър Костов ще открие Международна конференция на тема „Горите: Мост към бъдещето”

Зам.-министър Костов ще открие Международна конференция на тема „Горите: Мост към бъдещето”

Снимка:

Организатор на събитието е Лесотехническия университет-София

На 13 май 2010 г. в Парк-хотел Москва, от 9.00 часа зам.-министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов ще открие Международна конференция на тема: „Горите: Мост към бъдещето”. Международният форум се провежда под патронажа на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, а организатор на събитието е Лесотехническия университет-София.  Събитието ще отбележи и 85-годишнина от основаването на висшето лесовъдско образование у нас.

Форумът ще се проведе от 13 и 14 май 2010 година, и има за цел повишаване нивото на лесовъдската наука и полезността за обучението, практиката и бизнеса. На форума ще се обсъдят теми свързани със съхраняването на биоразнообразието на горите, влиянието на промените в климата върху биоразнообразието, управлението на горските територии и ресурси, както и необходимостта от законодателни промени. 

Очаква се лектори да бъдат проф. д-р Хайнрих Спикер от Университет на Фрайбург, Германия, д-р Набуурс,   помощник директор от Европейски горски институт, Финландия, проф. д-р Манфред Лексер от Университет УНРАЛС БОКУ, Виена, Австрия и д-р Джеймс Джонсън от Горския колеж, Щатски университет на Орегон, САЩ. Повече от 200 учени се очаква да вземат участие в конференцията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.