1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Започва набиране на номинации за „Годишни награди за опазване на биоразнообразието и природата“

Започва набиране на номинации за „Годишни награди за опазване на биоразнообразието и природата“

Определени са пет категории награди

Дирекция на Природен парк „Врачански Балкан” към Изпълнителна агенция по горите за втора поредна година ще организира церемония за връчване на „Годишни награди за опазване на биоразнообразието и природата“ 2014.

Определени са пет категории награди - за организация и институция, неправителствена организация, бизнес организация и местна власт, подпомагащи опазването на биоразнообразието и природата в ПП „Врачански Балкан”, както и дългогодишно сътрудничество в тази област.

Церемонията ще се състои на 12 декември 2014 г. в Природозащитен център „Натура”. Желаещите да се включат в конкурса за номиниране и определяне на победители могат да предложат себе си или да номинират друг като напишат кратка аргументация.

Годишните награди са включени като дейност в проект „Изпълнение на дейности за устройство и управление на Природен парк „Врачански Балкан”, финансиран от ОП „Околна среда”.

Целта е да се популяризира отговорното поведение и да се стимулира инициативността на обществеността по отношение на опазването на околната среда. Цялостната организация и провеждане на събитието ще бъдат подчинени на идеята да се признаят усилията на тези организации, институции и личности, които са особено съпричастни към екологичната тема и с дейността си допринасят за опазването на природата и биоразнообразието на територията на ПП „Врачански Балкан“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.