1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Земеделско дружество декларира 7,5 млн. лв. печалба за 2011 г.

Земеделско дружество декларира 7,5 млн. лв. печалба за 2011 г.

До 2 май годишна декларация подава всеки, който е получил през 2011 г. доходи по извънтрудови правоотношения

7,5 млн. лв. печалба за 2011 г. е декларирало пред НАП Варна дружество, регистрирано в "Средни данъкоплатци и осигурители” (СДО), съобщиха от териториалната дирекция на НАП.

Основната дейност на дружеството е търговия на едро със зърно и необработен тютюн. Други три дружества от СДО са обявили печалби за изминалата година от над 6 млн. лв. Същевременно 15 от дружествата към средни данъкоплатци и осигурители са декларирали над 2 млн. лв. печалби, като сред тях има зърнопроизводители, животновъди, производител на текстилни изделия и др.

Над 42 хил. е общият брой на по-малките дружества, регистрирани в офис Варна, които са декларирали финансовите си резултати за 2011 г. и подали годишните си декларации. 17 622 от корпоративните клиенти на НАП са декларирали печалбите си по Интернет, като те са с 3 000 повече спрямо миналата година.

Всички юридически лица, които са подали годишните си декларации по електронен път и са внесли дължимия данък до 2 април, ще ползват отстъпка 1% от годишния корпоративен данък, но не повече от 1000 лева.

От НАП Варна напомнят, че до 2 май годишна декларация подава всеки, който е получил през 2011 г. доходи по извънтрудови правоотношения. Работилите по граждански договор през изминалата година също подават годишна декларация, независимо от размера на получените хонорари или възнаграждения. До 2 май годишна данъчна декларация подават и лицата, които през изминалата година са упражнявали дейност, облагана с патентен данък, земеделските производители, а така също и тези, които са получили доходи от доброволно осигуряване или застраховане, дивиденти и ликвидационни дялове от източник в чужбина.

5% отстъпка от данъка за довнасяне получават онези физически лица, които изпратят декларацията си по електронен път, подписана с електронен подпис и са внесли дължимия данък в срок до 2 май 2012 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.