1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. 1383 училища и детски градини ще се възползват от схемата „Училищен плод”

1383 училища и детски градини ще се възползват от схемата „Училищен плод”

Ще бъдат обхванати общо 180 000 деца в страната

1383 училища и детски градини ще се възползват от схемата на Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ) – „Училищен плод” през тази учебна година. Ще бъдат обхванати общо 180 000 деца в страната. Това съобщи Мирослав Каракашев, изпълняващ длъжността директор на Дирекция „Селскостопански пазарни механизми” в ДФ „Земеделие”, цитиран от  радио "Фокус".

Общата целева група на децата, които попадат в схемата, е около 320 000. Със засиления интерес към схемата, към настоящия момент от целевата група са обхванати 56%, което е доста сериозно постижение и ни поставя на едно от първите места в Европейския съюз в сравнение с останалите страни членки, които прилагат схемата, посочи още Мирослав Каракашев.

По думите му, интересът към схемата „Училищен плод” се дължи до голяма степен на активната позиция на ДФ „Земеделие” при популяризирането й. Това лято успяхме да реализираме информационни форуми за популяризиране на схемата в Северна и Южна България, където поканихме представители на общини и училища, поясни Каракашев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.