1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. 22-то издание на „Винария“ стартира днес в Пловдив

22-то издание на „Винария“ стартира днес в Пловдив

Снимка:

Над 130 компании от 12 държави се представят в изложението

Българските производители, освен от средства, се нуждаят и от реклама, заяви при откриването на 22-то издание на международната изложба „Винария“ заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев. Той коментира, че през годините специализираният форум е подпомогнал голяма част от българските гроздо- и винопроизводители да представят качеството на своите продукти. Тази година във „Винария“ се представят над 130 копании от 12 държави. Тя се провежда паралелно с изложенията „Фудтех” и „Хорека Пловдив” и продължава до 5 април в Международен панаир – Пловдив.
 
Лидерите в областта на лозарството и винарството, хранително-вкусовата индустрия, хотелиерския и ресторантьорски бранш се представят в Международен панаир – Пловдив до 5 април, за да покажат новостите и да докажат позициите си на пазара. Над 130 компании от 12 държави се представят във „Винария 2014“. Свои щандове имат посолството на Южна Африка и Министерството на земеделието и храните.

Акцент тази година е биовиното, изложено на щанда на фондация „Авалон“, която презентира и други екологично чисти продукти. На „Винария 2014“ се представят модерни малки изби, работещи по модела на Франция и Италия. За първи път на изложението могат да се дегустират и португалски вина. В рамките на „Винария” за 4-та поредна година се провежда конкурсът „Изборът на потребителя”, както и открити дегустации на наградените вина от международния конкурс.

В 11-та палата на панаирния коплекс е обособена Гурме зона, в която могат да се опитат кулинарни шедьоври от майстори готвачи. Тя се организира в партньоство с Българската асоциация на професионалните готвачи. За 2-ри път на „Фудтех” могат да се видят и работилниците „Сготви си здраве”, ориентирани към здравословното хранене и традиционните български рецепти.

За 3-та поредна година италианският сомелиер и международен дегустатор Маурицио Ферери ще проведе блицкурс за начинаещи дегустатори. В зоната „Вкусове от Италия”, която е организирана от Джузепе Акардо, посетителите могат да  опитат висококачествени италински сирена, маслини, колбаси, напитки и специалитети. В рамките на „Винария”, „Фудтех” и „Хорека Пловдив” са предвидени презентации на винени и кулинарни турове, както и богата съпътстваща програма.

Вижте видео...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.