1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. 33 деца с натравяне са настанени в кюстендилска болница

33 деца с натравяне са настанени в кюстендилска болница

Взети са биологични материали за изследване

33 деца от София и Костинброд са настанени в болницата в Кюстендил със симптоми на отравяне. Децата са от втори и трети клас и са били на зелено училище в луксозен хотел в града.

Вчера следобед обаче едно по едно започнали да повръщат и да се оплакват от болки в корема. Веднага са транспортирани до Спешния център и след това настанени в болницата. Взети са мерки за овладяване на повръщането и децата са оставени за лечение в болницата.

"Състоянието им се подобрява", заяви пред bTV директорът на болницата в Кюстендил д-р Александър Величков. По думите му някои от децата ще бъдат изписани още днес.

Разбрали за неприятния инцидент, голяма част от родителите, изпратили децата си на зелено училище, дойдоха в Кюстендил, за да са спокойни за състоянието им. В болницата пристигнаха кмета на града, както и началниците на здравната инспекция и Агенцията по храните. Взети са проби от храната и водата в хотела.

"Взети са всякакви биологични материали за изследване и се търси причината за натравянето. Резултатите ще станат готови малко по-късно", заяви д-р Александър Великчков.

Според учителките, придружаващи учениците, има вероятност неразположението да не е свързано с храната в хотела, а с изворна вода, която децата пили по време на разходка. Днес ще бъдат взети и проби от чешмата, намираща се в околностите на Кюстендил.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.