1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. 3387 кг храни са насочени за обезвреждане след извършени проверки в Кюстендил

3387 кг храни са насочени за обезвреждане след извършени проверки в Кюстендил

Съставени са осем акта за установяване на административни нарушения

3387 килограма храни са насочени за обезвреждане след извършени проверки от страна на инспекторите от Дирекция „Контрол по храните” в Кюстендил. Това заяви д-р Велка Войнова, директор на Дирекция „Контрол по храните” към Регионалното звено на Българската агенция по безопасност на храните, цитирана от Агенция "Фокус".

Д-р Войнова допълни, че от насочените за обезвреждане храни 3375 килограма са яйца, а останалите са месни продукти. В рамките на обявената кампания за Великденските празници и Гергьовден са проверени всички производствени предприятия, преработващи месни суровини, както и 154 търговски обекта и заведения за обществено хранене.

Няма констатирани несъответствия относно съдържанието и влагането на добавки в храните в производствените предприятия. Откритите нарушения се отнасят за обекти от търговската мрежа и обществено хранене – съхранение на яйца, с произход от нерегистриран обект; неизправни хладилни съоръжения; съвместно съхранение на храни, годни за консумация с такива, чиито срок е изтекъл; липса на доказателство за извършен входящ контрол, мониторинг върху температурата на съхранение и прием на агнешки четвъртини с нечетлива здравна маркировка. При проверките са съставени осем акта за установяване на административни нарушения.

 

Етикети проверки, храни
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.