1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. 35 проверки на обекти по Черноморието са извършени в периода от 9 до 15 юни

35 проверки на обекти по Черноморието са извършени в периода от 9 до 15 юни

Това съобщават от Областната дирекция по безопасност на храните - Добрич

35 проверки на обекти по Черноморието са извършени в периода от 9 до 15 юни, съобщават от Областната дирекция по безопасност на храните, пише dariknews.bg. Проверени са 20 заведения за обществено хранене, 15 щанда за продажба на сладолед, варена царевица, дюнери, пуканки и захарен памук и един обект за търговия на дребно с храни. Проверките са извършени в Балчик, Каварна и курорт "Албена".

Инспекторите са издали разпореждане за унищожаване на близо 10 кг храни от животински произход, които са били без документи за произход и променен външен вид. Спрени от продажба са над 23 кг шоколад за глазура на сладолед, който е бил кухненска продукция без дата на производство.

Установени са още нарушения като неправилно съхранение на храни – замразяване след топлинна преработка, непроведени мероприятия за борба срещу вредители, пропуски при оборудване на хладилни съоръжения с термометри, липса на удостоверение за регистрация по Закона за храните. Издадени са общо 17 предписания с определени срокове за изпълнение, съставени са 6 акта.

Проверките, в които участват и инспектори от Комисията за защита на потребителите, ще продължат до 22 юни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.