1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. 38 български фирми са заявили участие в изложението за храни ANUGA 2015 в Кьолн

38 български фирми са заявили участие в изложението за храни ANUGA 2015 в Кьолн

Международната изложба се провежда веднъж на две години от 1924 г. и е най-голямaтa специализирана проява в Европа

38 български компании са заявили желание за участие в международната специализирана изложба за хранително-вкусова промишленост ANUGA 2015. Проявата стартира днес, 10 октомври и ще продължи до 14.10.2015 г., в Кьолн, Германия. Българските фирми участват на два национални щанда - в палата ANUGA FINE FOOD и палата АNUGA ORGANIC, които ще бъдат открити от зам.-директора на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Никола Стоянов. 

Международната изложба ANUGA се провежда веднъж на две години от 1924 г и е най-голямaтa специализирана проява в Европа през 2015 г. в областта на хранително-вкусовата промишленост. През 2013 г., на обща изложбена площ от 262 000 кв.м., са взели участие 6 627 фирми, като посетителите са били 154 642. Основните представени сектори в изложбата са разделени в различни палати на изложбения комплекс, Деликатесни храни (Anuga Fine Food); Напитки (Anuga Drinks) Месо и месни продукти (Anuga Meat); Замразени храни (Anuga Frozen Food); Пресни и охладени храни (Anuga Chilled & Fresh Food); Млечни продукти (Anuga Dairy); Тестени изделия и топли напитки (Anuga Bread & Bakery, Hot Beverages); Биохрани (Anuga Organic); Технологии за продажби на дребно (Anuga RetailTec); Услуги в областта на ХВП (Anuga FoodService);

Събитието е по проект „НАСЪРЧАВАНЕ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.