1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. 6 720 души във Видинска област получават храни от интервенционните запаси на ЕС

6 720 души във Видинска област получават храни от интервенционните запаси на ЕС

Около 255 хил. социално слаби българи в цялата страна имат право на подпомагане

В списъка за социални помощи във вид на храни от БЧК във Видинска област са включени 6 720 души - с 2 000 по-малко от предишната година, съобщават от БЧК във Видин. 

Право на подпомагане в натура досега имаха хората с ниски доходи, които през последния отоплителен сезон са получавали енергийни помощи. Те ще получат хранителни продукти на три транша, първият от които вече започна, а последният трябва да приключи до 30 ноември.

Социално слабите сега получават по 5 пакета ориз, 2 кутии консерви с лозови сарми, 3 пакета спагети, 6 пакетчета нишесте и големи кутии обикновени вафли. В следващия транш ще бъде включено и бяло брашно, обясниха от червенокръстката организация.

Храните от интервенционните запаси на ЕС са общо 10 хил. тона за страната. До момента хранителните продукти са доставени в 26 областни складове, откъдето ще се разпределят за раздаване в 342 пункта.

Около 255 хил. социално слаби българи в цялата страна имат право на подпомагане. Списъците се правят  в Агенцията за социално подпомагане, а доброволци на БЧК ще  раздават помощите до 29 юли по график срещу подпис и документ за самоличност. Точните дати за всяко селище са обявени в офисите  на червенокръстката организация.

Нераздадените продукти ще бъдат разпределени в социални и здравни заведения.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.