1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Агенцията по храните провежда първото си съвещание в Пловдив

Агенцията по храните провежда първото си съвещание в Пловдив

Създаването на БАБХ е в изпълнение на европейската директива за наличие на единен орган за контрол на храната

Първото национално съвещание на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще се проведе днес в Пловдив, съобщи областният директор на структурата д-р Светозар Василев, предаде Дарик. Министърът на земеделието Мирослав Найденов, изпълнителният директор на агенцията Йордан Войнов и всички областни директори ще бъдат представени помежду си и заедно ще набележат мерки за организация и действия на национално и регионално ниво. Създаването на БАБХ е в изпълнение на европейската директива за наличие на единен орган за контрол на храната от полето до трапезата, уточни Василев.

По време на празниците в Областната дирекция на агенцията е постъпил сигнал за продажба на свинско месо от микробус в района на пазара до „Гагарин". Веднага изпратихме органи, но бусът го нямаше, каза д-р Василев. Недоумявам как някой може да си купи такова месо при реалната опасност от зараза с трихенелоза, допълни той.

Запазване на касовия бон, следене на етикеровката и пазаруването само от регламентирани обекти са препоръките на областният директор на БАБХ. Сигнали могат да се подават на тел. 032/ 62 62 55. Регионалната дирекция се намира на адрес бул. „Марица" 86, в бившата сграда на РВМС-Пловдив.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.