1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Американска компания създаде първото в света безалкохолно уиски

Американска компания създаде първото в света безалкохолно уиски

Създателите дори твърдят, че напитката има същия вкус като оригиналната

Американската компания ArKay Beverages създаде първото в света безалкохолно уиски, съобщава Oddity Central. Създателите дори твърдят, че напитката има същия вкус като оригиналната.

Питието ще бъде пуснато на пазара с мотото "Не карайте, след като сте пили, освен ако не е ArKay". Революционното уиски съдържа 0% алкохол, но създателите му обещават, че никой няма да открие разлика във вкуса.

Напитката е предназначена за консумация от хора, чието здравословно състояние или религиозни вярвания им забраняват да пият алкохол.

Новото уиски ще бъде полезно и на тези, които искат да отидат някъде с колата си и в същото време да се насладят на някоя и друга чашка от любимото си питие. По този начин ще бъде избегнато притеснението от забраната за шофиране в нетрезво състояние и рискът шофьорът да бъде хванат от полицията, след като е пил.

Безалкохолната напитка е разработена през последните пет години. За създаването ѝ са използвани изкуствени аромати и съставки, приети от Европейската икономическа общност и съобразени с американските изисквания.

Уискито е сертифицирано дори от Ислямския хранителен съвет в Америка, което означава, че мюсюлманите могат спокойно да пият безалкохолната напитка без да изпитват вина.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.