1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. БАБХ е бракувала над 300 кг хранителни продукти

БАБХ е бракувала над 300 кг хранителни продукти

Над 4000 проверки са извършили инспекторите на агенцията през изминалата седмица

Продължават засилените проверки в морските курорти в областите Добрич, Варна и Бургас. За периода от 16 до 20 юли включително, инспекторите към съответната Областна дирекция по безопасност на храните са извършили 320 проверки, съобщиха от пресцентъра на Българската агенция по безопасност на храните.

При проверките са издадени 33 предписания и са съставени 12 акта за установяване на административно нарушение. Възбранени и бракувани са 17 килограма извара. За периода от 16 до 20 юли, инспектори към Българска агенция по безопасност на храните извършиха 4329 проверки по официален текущ контрол в цялата страна. В резултат на проверките са издадени 420 предписания, съставени са 140 акта за установяване на административно нарушение, възбранени и бракувани са 399,66 килограма хранителни продукти. Един обект е с наложена мярка за временно преустановяване на дейността.

Най-често срещаните нарушения са свързани с пропуски в системите за самоконтрол, неправилно съхранение на храни, както и непълна етикетировка на суровините.

При проверените 19 обекта, предлагащи оферти за почивка “all inclusive”, не са установени несъответствия по сградов фонд и оборудване на кухните, капацитет на търговската зала и предлаган асортимент в обекта, както и необходимо пространство за работа и професионално оборудване, гарантиращо съхранението и приготвянето на храните по безопасен начин.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.