1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. БАБХ стартира засилени проверки на заведения за обществено хранене

БАБХ стартира засилени проверки на заведения за обществено хранене

Особено внимание ще се обръща на традиционните за съответните празници храни, които потребителите консумират

Във връзка с наближаващите религиозни и официални празници, изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните д-р Йордан Войнов, разпореди засилени проверки на заведения за обществено хранене и обекти за търговия с храни в цялата страна.

Засилените проверки ще продължат до 07 януари 2012 година, като ще се следи за регистрацията на обектите, съответствието на сградов фонд и оборудване с действащото законодателство, спазването на процедурите по системите за безопасност на храните, както и произхода и качеството на суровините. Инспектори от Агенцията ще проверяват и заведенията за обществено хранене, намиращи се на територията на обекти за отдих и почивка (хотели, курортни комплекси), предлагащи услугата “all inclusive”.

Особено внимание ще се обръща на традиционните за съответните празници храни, които потребителите консумират, ще се следи за произхода, срока на годност и условия на съхранение на продуктите.

По време на почивните дни около коледните и новогодишни празници, във всички Областни дирекции по безопасност на храните ще бъдат осигурени дежурни инспектори, като сигнали на граждани ще се приемат на „горещия“ телефон на Агенцията – 0700 122 99 (всеки ден от 8:00 до 21:00 ч. за цялата страна).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.