1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Българска агенция по безопасност на храните затвори ресторант в Гълъбово

Българска агенция по безопасност на храните затвори ресторант в Гълъбово

Несъответстващите хранителни продукти са възбранени и са насочени за унищожаване в екарисаж

Българска агенция по безопасност на храните извърши проверка на ресторант след сигнал за хранително натравяне, съобщиха от агенцията. След подаден сигнал от РЗИ – Стара Загора за хранителна интоксикация на 23-ма спортисти, хранили се в ресторант „ЕЛМИРА“, находящ се в град Гълъбово, инспектори от ОДБХ – Стара Загора извършиха незабавна проверка. Констатирано е, че обектът не отговаря на ветеринарно-санитарните изисквания и е временно затворен. При проверката на входящ дневник за приети храни се установи, че записите са водени до 22 юни 2011 г.

Дневникът за температурен контрол не се води за всички хладилни съоръжения, намиращи се в обекта. Не се спазва разделното съхранение на храни и хранителни продукти. При проверката е установено и кръстосване на пътищата на готовата храна и отсервираната трапезна посуда.

В момента на проверката, на кухненския блок на ресторанта се установиха свинско месо, субпродукти, пилешки заготовки, сладолед без етикетировка и маркировка. Бяло саламурено сирене и яйца с етикетировка, различна по партидни номера от представените търговски документи. Несъответстващите хранителни продукти са възбранени и са насочени за унищожаване в екарисаж.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.