1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Българската хранителна банка е събрала 386 тона храни за две години

Българската хранителна банка е събрала 386 тона храни за две години

Осигурени са над 100 000 хранения на над 15 000 души в редица градове в страната

Българска хранителна банка (БХБ) е успяла да събере 386 тона храни в рамките на две години. С помощта на над 350 доброволци са били раздадени 350 тона продукти на социално слаби хора. Осигурени са над 100 000 хранения на над 15 000 души в редица градове в страната, пише "Новинар".

"И ако за дете на две години е характерно, че в този период на развитие започва да тича, то с радост можем да отбележим увеличаващите се темпове на развитие на Българската хранителна банка", съобщиха от организацията по случай годишнината от учредяването й.

Българската агенция по безопасност на храните подкрепя стратегически и оперативно работата на БХБ, като предоставя експертиза по отношение на разработването и прилагането на стандартите за безопасност на храните.

Същевременно Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури е предоставила на организацията над 2000 кг прясна риба в рамките на тези 2 години.

През този период е разработена и програма "Витамина", която цели да събира пресни плодове и зеленчуци, като подпомага предимно деца и млади хора в нужда.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.