1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Българските стоки ще се продават под общ етикет

Българските стоки ще се продават под общ етикет

Снимка:

Целта е продуктите да стигнат до големите хипермаркети и до европейските пазари

Българските стоки ще се продават под общ етикет, за да стигнат до големите хипермаркети и до европейските пазари. Работим за създаване на обща опаковка, която да обозначи нашата продукция, каза земеделският министър проф. Димитър Греков. Той откри седмицата на гората в Бургас, пише "Стандарт".

"Имаме програма, по която работим, и можем да добавим и много други продукти. Предприели сме конкретни действия българската стока да влезе в големите хипермаркети. Производителите са много и отделени едни от други. Те не могат да доставят по този начин нужните големи количества", обясни министърът. Той обеща, че към всички български продукти ще бъде проведена специална политика за защитата им в икономическата среда на Евросъюза.

Първите субсидии от ЕС, които се очакват тази година, ще дойдат през май по програмата "Млад фермер", заяви още министърът. Всички останали пари по проекти се очакват през август и септември, след като бъде одобрена новата програма за развитие на селските райони.

По темата за въвеждане на данък върху пустеещите земеделски земи той отново заяви, че налогът не е страшен и не цели да облагодетелства някого. Трябва да се види собствеността на земята, кой я ползва и да се премахнат "белите петна", чиито собственици са неизвестни, защото те са около 1,6 млн. дка", каза Греков.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.