1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. БЧК - Пазарджик започва раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти

БЧК - Пазарджик започва раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти

Инициативата ще продължи до 28 февруари

Българският Червен кръст - Пазарджик започва раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти в град Пазарджик в изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Това съобщи директорът на Областния съвет на БЧК инж. Живко Дишков, цитирн от Агенция Фокус.

Разкрити са три пункта – на ул. “Васил Левски" №58 (у-ще „Климент Охридски“), на ул. „Д. Греков“ №5 (Пенсионерски клуб №3 моста на Лютат) и на ул. „Хан Крум" №11. Раздаването ще продължи до 28 февруари и всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат по 38.550 кг от 10 вида хранителни продукти – брашно – 10 кг; ориз – 6 кг; макаронени изделия – 3.500 кг; картофено пюре – 1.250; гювеч – 2.400 кг; компот – 1.600 кг; конфитюр – 2 кг; месна консерва – 1.800 кг; захар – 8 кг и вафли – 2 кг. Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на БЧК.

Всеки правоимащ ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност. Оперативната програма се управлява от Агенцията за социално подпомагане и се осъществява със съдействието на местните власти.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.