1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. БЧК приключи съвместната великденска кампания за осигуряване на безплатен обяд в училище

БЧК приключи съвместната великденска кампания за осигуряване на безплатен обяд в училище

Набраните средства възлизат на 9 233,52 лева

Приключи съвместната великденска кампания на търговска верига и БЧК за осигуряване на безплатен обяд в училище за нуждаещи се български деца – сираци, безпризорни, деца на самотни родители и деца от бедни семейства. Това съобщиха от БЧК. В периода 10 април 2013 г. – 15 май 2013 г. посетителите на магазините имаха възможност да направят своето дарение в благотворителните кутии на БЧК.

Набраните средства от кампанията възлизат на 9 233,52 лева. В осем магазина в град София клиентите са дарили общо 2421,91 лева, а в градовете Стара Загора, Благоевград и Казанлък бяха отчетени най-големи постъпления – над 800 лева от магазин.

За четвърта поредна година тази търговска верига подкрепя програма „Топъл обяд” на Партньорска мрежа за благотворителност на Българския Червен кръст. До момента от съвместните кампании са набрани 140 425 лева.

БЧК благодари на клиентите и на ръководството на търговската верига за хуманния жест да помогнат на деца в беда.

През учебната 2012/2013 г., благодарение на набраните средства от партньори и дарители, около 1000 деца получават безплатен топъл обяд в училище в 17 области на страната.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.