1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Безкомпромисни изисквания към безопасността на храните

Безкомпромисни изисквания към безопасността на храните

Снимка:

Мярката е сред основните приоритети в новата Обща селскостопанска политика за периода 2014-2020 г.

Безкомпромисни изисквания към безопасността на храните, увеличаването на производството на биохрани и засиленият контрол върху качеството на храните ще са сред основните приоритети на Българската агенция по безопасност на храните в новата Обща селскостопанска политика (ОСП) през 2014 - 2020 година, каза професор Пламен Моллов, изпълнителен директор на БАБХ.

За насърчаване и развитие на малкия и среден бизнес и подпомагане на селския  туризъм в България, БАБХ инициира изменение в чл. 120, т. 3 от Закона за туризма, като се предвижда, обособените места за хранене, части от помещение или дворове на категоризирани къщи за гости, стаи за гости и хостели, където се извършва приготвяне, обработване и съхранение на храна в домашни условия за лична консумация да не подлежат на регистрация по чл. 12 от Закона за храните.

Стратегическите цели на Агенцията за следващия програмен период са повишаване качеството на произведените в България храни и възвръщане на доверието на българските потребители, мерки за насърчаване към производство на храни с традиционен характер, намаляване на административната тежест и улесняване на достъпа на производителите до националния пазар, това стана ясно на конференция за новата Обща селскостопанска политиката през периода 2014 - 2020 г. Двудневният форум започна днес, 15 ноември, в Представителството на Европейската комисия в България. Тя е организирана от вестник „Сега”, „Слоу фууд – България”, и „Ивент Дизайн” по проект към Еврокомисията.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.