1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Бивш анорексик стана шампион по ядене на бургери в САЩ

Бивш анорексик стана шампион по ядене на бургери в САЩ

Питър Червински погълна 15 хамбургера за 10 минути

Бивш анорексик от Торонто бе коронясан за шампион по ядене на хамбургери в САЩ, отнасяйки за четвърта поредна година титлата на състезанието във Вашингтон.

Питър Червински погълна 15 хамбургера за 10 минути по време на шампионата, организиран от местна верига ресторанти за бързо хранене, посветен на националния празник на САЩ. 24-годишният Червински получи освен хамбургерите и 1000 долара стипендия, както и талони от организаторите от Z-Burger на същата стойност, посочва БГНЕС.

"Усещам се претъпкан, но съм доволен, че защитих титлата си", каза Червински, който държи също и рекордите за сдъвкване на пресен лук и за поглъщане на най-голям брой шоколади Фереро Роше (Ferrero Rocher) - девет за една минута. "Някои намират това за отвратително, но продължават да гледат. Те не могат без това", каза победителят.

Червински, който твърди, че печели повечето от конкурсите, в които е участвал, е бил в болница преди десет години заради анорексия. Днес той е пристрастен към културизма.

Подобен конкурс се провежда и в Ню Йорк. Там се събират най-великите поглъщачи на хот дог в света. 45-килограмовата американка от южнокорейски произход Соня Томас също разчита да запази титлата си пред очакваните 40 000 зрители. Миналата година тя погълна 40 хотдога за 10 минути. В многобройните "хранителни" конкурси в САЩ тя е поставила 39 световни рекорда.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.