1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Благотворителен проект на БЧК стартира в община Вълчидол

Благотворителен проект на БЧК стартира в община Вълчидол

60 деца и младежи ще получават топъл обяд

На 15 декември в 12, 00 ч. в община Вълчидол стартира проектът "Топъл обяд" в рамките на Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК за 60 ученици от семейства в неравностойно положение от община Вълчи дол, съобщиха от БЧК - Варна.

В 4 населени места от община Вълчи дол – в град Вълчи дол, с. Михалич, с. Червенци и с. Стефан Караджа 60 деца и младежи, предложени от училищните ръководства и одобрени по критерии от социалните служби, ще получават топъл обяд – супа, основно ястие и десерт за 72 учебни дни през зимния период.

Учениците са от социално слаби семейства, сираци или полусираци, деца на безработни родители или от многодетни семейства. За тях получаването на топла храна за обяд е стимул за редовно посещаване на учебните занятия. Чрез тази социална подкрепа се затвърждава авторитетът на БЧК като хуманна организация, работеща в полза на най-уязвимите хора.

Проектът е спечелен от ОС на БЧК със съдействието на община Вълчи дол и се осъществява благодарение на партньорската мрежа за благотворителност на БЧК по програма "Топъл обяд".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.