1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Бразилската алкохолна напитка кашаса e обявена за културно наследство на Рио Де Женейро

Бразилската алкохолна напитка кашаса e обявена за културно наследство на Рио Де Женейро

Историята й датира от 17 век

Бразилската алкохолна напитка кашаса, направена от захарна тръстика, беше обявена за официално културно наследство на Рио Де Женейро.

Най-популярната алкохолна напитка по тези земи се произвежда вече близо 500 години, предаде БГНЕС. "Кашаса винаги е била част от процеса на изграждане на страната ни и е едно от най-добрите превъплъщения на бразилската култура", каза Серджо Кабрал, губернатор на щата Рио Де Женейро.

Напитката се пие не само в Рио, но и в много други бразилски градове, а разнообразието е объркващо, защото видовете кашаса са хиляди.

Историята на националната напитка датира от 17 век. В различни региони на страната правят кашаса в съответствие с традиционните рецепти, наследени от предишните поколения. Докато бразилецът консумира над 10 литра кашаса годишно, в чужбина тя се използва почти изключително като съставка на различни коктейли. Най-известният от тях - Кайпириня (Caipirinha), е смесица от захарен сироп, лимонов сок и ситно нарязани малки зелени лимони. Вкусна, но и коварна напитка, която ще държи очите ви отворени.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.