1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Четири изложения от програмата на Международен панаир Пловдив за 2014 г. ще бъдат под патронажа на министър Греков

Четири изложения от програмата на Международен панаир Пловдив за 2014 г. ще бъдат под патронажа на министър Греков

Снимка:

„Агра“, „Винария“, „Фудтех“ и „Природа, Лов, Риболов“ са сред най-силните прояви на националния изложбен център

Четири изложения от програмата на Международен панаир Пловдив за 2014 г. ще бъдат под патронажа на министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков. Това са  „Агра“,  „Винария“, „Фудтех“ и „Природа, Лов, Риболов“. Те са сред най-силните прояви на националния изложбен център заради мащабното представяне на български и чуждестранни компании и хилядите посетители, основно предприемачи, мениджъри и специалисти.

Предстоящото издание на Международната селскостопанска изложба „Агра“ ще бъде в дните от 4 до 8 март 2014 г., но заявки за участие вече са подали фирми от 11 държави. Изложбата демонстрира машини,  технологии, материали за земеделието и  животновъдството.  Част от нея  е  „БиоАгра“ -  делови форум за биологично растениевъдство и животновъдство, даващ шанс за развитие  на сектора.

В негова подкрепа са и много от проявите в рамките на Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех“. Здравословното хранене и качествените продукти, произведени съгласно утвърдените български стандарти, бяха водеща тема на тазгодишното издание.

Тя ще бъде продължена и на „Фудтех 2014“, която ще се състои от 2 до 5 април, за да покаже новостите в  хранителната индустрия.

По същото време ще се проведат Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“ и Международната  изложба за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти «Хорека Пловдив». Трите изложения представят сектор от икономиката, който е тясно свързан с туризма, защото предлага хубаво вино, качествени храни и  модерно обзавеждане.

Съчетаването на трите прояви бе посрещнато положително от  бизнеса, както личи и от увеличения брой на посетителите специалисти тази година. Най-голям бе интересът към вината и алкохолните напитки, винения туризъм, оборудването за винопроизводство и лозарство, представени на „Винария“. Хранителните продукти бяха най-привлекателната част от „Фудтех“.

Трите форума са съпроводени с много атракции за посетителите и конкурси,  отличаващи нови изделия на фирмите участници.

Забавни прояви се включват и в програмата на Международната изложба „Природа, Лов, Риболов“, която презентира  ловно, рибарско и спортно оборудване, оръжия, аксесоари и муниции, облекла,  обувки и други изделия за туризма и свободното време. Нейното двадесето издание ще бъде открито на  19 март 2014 г.  и ще даде старт на серията от пролетни изложения, ориентирани към свободното време, хобито, модата,  дома и семейството, които ще продължат до 23 март.

         

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.