1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Читателски сигнал за фрапиращи нарушения на хигиенните изисквания от Билла

Читателски сигнал за фрапиращи нарушения на хигиенните изисквания от Билла

Контролът от страна на компетентните органи е многократно занижен, алармират жители на столичния квартал Орландовци

В редакцията на AGRO.BG пристигна писмо, придружено със снимков материал, от г-н Мариан Ангелов, в което подробно се описват несгодите, които жителите на столичния квартал Орландовци търпят от една от най-големите вериги за хранителни стоки в България - Билла.

В същото време сме свидетели на покъртителни случаи по отношение на хигиената, отбелязва г-н Ангелов и посочва, че:

1. Машините, които се използват за почистване на тоалетни са в пряк контакт с касетките за хляб и мляко, чувалите с картофи и др. с които се храни българина. Обясняваме как става това нещо:

Машините са камиони тип-помпи и служат за изпомпване на мазнините и отпадни води в магазина. Преди да започне работа на машината се поставят маркучи и ако работникът не е много прецизен - в повечето случаи, може част от фекалиите, намиращи се в цистерната да се изтекат на земята - /били сме свидетели на подобно нещо и то не веднъж/, да не говорим  каква миризма на фекалии и какъв шум се вдига като почне да работи.

  dscf4118_1_448

2. Кофите за боклук и сметоизвозващите камиони са пак на същото място, където са хляба, млякото, плодовете и зеленчуците.

Явно е, че контролът от страна на ХЕИ, РИОСВ и др. компетентни органи е многократно занижен и е далеч от такива моменти. Не можем да допуснем макар и чужди инвеститори като Билла-България да погазват елементарните разпоредби за хигиена и да бъдат над законите, се посочва още в писмото.

Може да се запознаете с жалбата чрез прикачения файл...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.