1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Дарение от близо 5 тона хранителни продукти за социално слабите в Бургас

Дарение от близо 5 тона хранителни продукти за социално слабите в Бургас

Храната е предоставена по линия на кампанията „Искам да помогна“

Дарение от приблизително 5 тона хранителни продукти ще разнообрази менюто на близо 2500 социално слаби семейства в Бургас, съобщава bTV. Храната е предоставена по линия на кампанията „Искам да помогна“, която започна след призива на премиера Марин Райков бизнесът да подаде ръка на бедните.

В менюто влизат сирене, пилешки бутчета и кюфтета. Продуктите ще са давани под формата на няколко на брой доставки, като най-голямата от тях се очаква да бъде на 29 април тази година. Освен за социално слабите, храната би трябвало да стигне и за Дневния център за възрастни хора с увреждания, както и Дома за стари хора в града.

Продуктите се произвеждат на етапи, за да бъдат пресни. Дарението ще намали и таксата от близо 80 лева, които принципно хората в затрудненото финансово състояние плащат за услугата.

В петък стартира и втората част на кампанията. В нея помощи от Българския червен кръст (БЧК) ще получат и семейства в затруднено положение. За да не съществуват злоупотреби, хората, които ще бъдат подпомогнати, се определят от социалните служби.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.