1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Евродепутатът Антония Първанова ще коментира проблема с хормоните в пилетата в Благоевград

Евродепутатът Антония Първанова ще коментира проблема с хормоните в пилетата в Благоевград

Снимка:

Дискусията ще се състои днес, 28 февруари

Д-р Антония Първанова – евродепутат и председател на НДСВ, ще коментира пред медиите в Благоевград проблема с хормоните в пилетата. Тя ще се срещне с репортерите днес, 28 февруари, в 12 ч. пред сградата на Народно читалище „Н. Вапцаров“, което е в центъра на града.

Хормоните в ЕС са забранени. В очакване на търговското споразумение между Евросъюза и САЩ, американските производители на пилета се надяват да пласират на европазара продукти за $500 милиона годишно, признаха от асоциацията на американските птицевъди. С основание обаче европейците са притеснени.

За птицевъдството в САЩ има по-ниски санитарни изисквания. Пилетата там се колят, след което се потопяват в хлорен разтвор, за да се убият всички микроорганизми в тях. На противомикробно третиране с амоняк отвъд океана подлагат и говеждото месо. В Европейския съюз вносът на такова месо е забранен от 1997 г. В Русия действа същата забрана. В същото време САЩ не допуска вече 13 години европейско говеждо месо заради болестта луда крава. Болестта отдавна я няма в Европа, но САЩ продължават да не позволяват внос на европейско месо.

След срещата с медиите д-р Антония Първанова ще раздава мартеници в центъра на Благоевград.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.