1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Европейската комисия регистрира българския деликатес Роле Трапезица

Европейската комисия регистрира българския деликатес Роле Трапезица

Деликатесът ще бъде добавен в списъка на над 1200 защитени продукта

Европейската комисия одобри включването на още един български хранителен продукт в регистъра на храните с традиционно специфичен характер - „Роле Трапезица“. Наименованието на този български продукт произхожда от името на историческия хълм Трапезица в старопрестолния град на болярите — Велико Търново.

Той представлява пресован сурово-сушен месен продукт, приготвен от охладен или замразен свински врат и смес от сол и натурални подправки (черен или бял пипер и чесън). Напълнен е в естествено черво или колаген и мрежичка, оформен с превръзки от канап. „Роле Трапезица“ е подходящо за директна консумация след обелване на обвивката.

Българският деликатес ще бъде добавен в списъка на над 1200 защитени продукта.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.