1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Европейският съюз дава 37,6 млн. евро за реклама на земеделски продукти за следващите три години

Европейският съюз дава 37,6 млн. евро за реклама на земеделски продукти за следващите три години

Заинтересованите професионални организации могат да изпращат своите предложения в страните членки до 30 ноември всяка година

Европейската комисия одобри 26 програми в 13 държави членки за предоставяне на информация за и реклама на селскостопанските продукти от Европейския съюз, съобщи генерална дирекция "Комуникации" към представителството на ЕК в София.

България може да получи през следващите три години от ЕС съфинансиране от 1 491 484 евро за рекламиране на земеделската си продукция в някои страни от Общността, съобщи по-рано Европейската комисия в Брюксел.

Избраните програми включват винопроизводство, биохрани и земеделие, плодове и зеленчуци, мляко и млечни продукти, яйца, месо и др. Мерките, които ще се финансират, включват връзки с обществеността, рекламни кампании, особено относно преимуществата на европейските продукти - качество, безопасност и хигиена на храните, хранителна стойност, етикетиране, екологично съобразно производство. Общият бюджет за програмите, които ще се реализират в периода между една и три години, е 75,1 милиона евро, като Европейският съюз ще покрие 50 на сто от тази сума - 37,6 милиона евро.

За насърчаване на разпространението на единния пазар, заинтересованите професионални организации могат да изпращат своите предложения в страните членки до 30 ноември всяка година. Държавата членка тогава изпраща списък с избраните програми на Европейската комисия заедно с копие от всяка програма. На свой ред Европейската комисия оценява програмите и решава дали отговарят на изискванията.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.