1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Европейско финансиране ще осигури модерно административно обслужване на БАБХ

Европейско финансиране ще осигури модерно административно обслужване на БАБХ

Снимка:

Проектът се осъществява с подкрепата на ОП „Административен капацитет“

На 27.03.2012 г. Българска агенция по безопасност на храните проведе откриваща конференция по проект „Оптимизиране на структурата и подобряване на работните процеси на новосъздадената Българска агенция по безопасност на храните“, осъществяван с безвъзмездната финансова подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.“ Това е първият самостоятелен проект с европейско финансиране за Българска агенция по безопасност на храните от създаването й през 2011 година.

За изминалата година само още две държавни администрации са подписали договори по приоритетна ос „Добро управление“, подприоритет „Ефективна структура на държавната администрация“.

На конференцията д-р Йордан Войнов и екипът на проекта запознаха присъстващите, сред който представители на всички Областни дирекции по безопасност на храните, с основните цели на проекта, а именно - да се осигури единна организация за контрол, която да гарантира безопасността на храните, да се повиши ефективността на работните процеси в структурите на Българска агенция по безопасност на храните, да се усъвършенства инспекционните дейности на БАБХ.

С доброто изпълнение на проекта БАБХ ще постигне:

· По-добро управление, гарантиращо законността на действията на администрацията;

· Оптимално и целесъобразно използване на ресурсите за изпълняване дейностите на БАБХ;

· Повишаване на прозрачността, отчетността и контрола на БАБХ като част от държавната администрация;

· Мултиплицирани успешни европейски модели на управление на работните процеси и оптимизиране на администрацията.

Резултатите от изпълнението на проекта ще доведат до подобряване на работата на държавната администрация, осигуряване на модерно и отговарящо на изискванията на гражданите и бизнеса административно обслужване.

Вижте видео за проведената от БАБХ конференция по проект за оптимизиране на структурата и подобряване на работните процеси в агенцията...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.