1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Фирмата доставчик на негодния боб ще бъде санкционирана

Фирмата доставчик на негодния боб ще бъде санкционирана

Снимка:

Това заяви директорът на Фонд "Земеделие" Румен Порожанов

Фирмата доставчик на негодния за употреба зрял фасул ще бъде санкционирана. Това каза директорът на Фонд "Земеделие" Румен Порожанов, цитиран от БНР. Вчера в складове на Червения кръст Агенцията по храните откри 50 тона боб с паразити и червеи, количествата бяха предназначени за социално слаби хора.

"Целият договор, който е за доставка на боб, е 3020 тона. В комуникация сме с колегите от БАБХ, когато излязат резултатите те да ни ги пратят официално, за да можем ние съгласно договора да предприемем съответните действия – от една страна, за създаване на процедура за замяна за сметка на доставчика на тези количества, и в рамките на самия договор има предвидени санкции и неустойки при допускане на подобни случаи", уточни Порожанов.

Припомняме ви, че министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов поиска днес до края на деня директорите на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) д-р Йордан Войнов и на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) Румен Порожанов да изготвят доклади относно разкритото голямо количество негоден за консумация фасул, предназначен за социално слаби граждани.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.