1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Франция може да подпомогне промотирането на български продукти на европейския пазар

Франция може да подпомогне промотирането на български продукти на европейския пазар

Снимка:

Министър Найденов се срещна с френския си колега Брюно Льо Мер

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов посети българския щанд на най-голямото френско изложение „Международен земеделски салон” в Париж днес, 2 март,  в деня на България на Изложението.

„За съжаление констатирах, че на почти всички продукти на българския щанд няма надпис на латиница, който да гласи: „Произведено в България”. Дори на вината пише само марката”, каза министър Найденов след обиколката на щанда. Според него това се отразява лошо на рекламата на нашите продукти, тъй като посланието на всички български продукти би трябвало да бъде, че са произведени в България.

Министър Найденов посочи, че при разговорите с френския си колега Брюно Льо Мер, той е изявил готовност Франция да подпомогне промотирането на българските продукти на европейския пазар. „Как обаче да го направим, когато на 90% от продуктите ни не пише на латиница, че са произведение в България”, запита се министър Найденов. Той каза, че ще обърне внимание на браншовите организации на производителите и на стопанската камара за този проблем.

По-рано днес министър Найденов се срещна с Брюно Льо Мер - министър на земеделието, храните, рибарството, селските райони и устройството на територията на Република Франция. Г-н Льо Мер направи изключение като намери време за тази среща, тъй като той е натоварен с предизборната кампания на президента Никола Саркози, каза министърът.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.