1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Хлебарите настояват за 9% за всички стоки и услуги

Хлебарите настояват за 9% за всички стоки и услуги

9% данък добавена стойност за всички стоки и услуги. За това настояват от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. Мотивите обясни председателят Мариана Кукушева.

"Сега вече не говорим за диференцирана ДДС ставка на „N“ на брой продукти, стоки или услуги, а говорим за единна ДДС ставка в държавата на всички стоки и услуги. Това е форсмажорна ставка, абсолютно допустима в извънредно положение, в което сме. Тя е абсолютно разрешена от европейския пазар и от Европейската комисия, така че да запазим бизнеса, работните места и да увеличим покупателната способност на потребителите.

Немислимо е, в ситуацията, в която се намираме, ние да разсъждаваме дълго по отношение дали ще има 10 стотинки покачване на цената на един продукт, бил той и хлябът, при положение, че знаете, че с левове скачат цените на всички храни, стоки и услуги в България. Важно е да мислим за голямото, не за дребните стотинки, защото 20 години се опитваме да разсъждаваме и да отклоняваме вниманието в посока стотинки докато през това време милиарди от бюджета изтичаха в определени канали", заяви  председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите пред Агро ТВ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.