1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Холандската евродепутатка Естер де Ланге ще дари зеленчуци на румънските си колеги

Холандската евродепутатка Естер де Ланге ще дари зеленчуци на румънските си колеги

Румънският държавен глава Траян Бъсеску призова гражданите си да не купуват холандски зеленчуци

Холандската евродепутатка Естер де Ланге ще поднесе днес на румънските си колеги в Европарламента кошници с холандски зеленчуци в отговор на призива на румънския президент Траян Бъсеску да не се купуват зеленчуци, внесени от Холандия, съобщи Медиафакс, позовавайки се на Радио Холандия.

"Няма никакъв проблем с нашите зеленчуци, а Румъния не може чисто и просто да блокира нашия износ заради мотив, който изглежда е политически", заяви Де Ланге.

Румънските вестници съобщиха, че, след като пазарувал в супермаркет в Букурещ в събота, президентът Траян Бъсеску заявил пред местна телевизия, че е опитал да избягва холандските зеленчуци. Бъсеску изразил съжаление, че на румънския пазар има все по-малко румънски зеленчуци и посочил, че е избрал турски и испански. "Мисля, че е добре да не купуваме холандски зеленчуци", цитират всички вестници в Букурещ думите на президента, пише БТА.

Призивът на румънския държавен глава изглежда предизвикан от противопоставянето на Холандия на влизането на Румъния и България в Шенген, отбелязва Радио Холандия.

Холандските евродепутати възнамеряват да сезират Европейската комисия по отношение на поведението на румънския президент, посочва още радиото.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.