1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Холандски фирми търсят български партньори от сферата на хранителната индустрия

Холандски фирми търсят български партньори от сферата на хранителната индустрия

Основната част от деловите срещи ще се проведе в Международен панаир Пловдив

Търговска мисия от Холандия идва у нас на 16 и 17 март, за да търси български партньори от сферата на хранителната индустрия. Основната част от деловите срещи ще се проведе в Международен панаир Пловдив по време на изложението за храни, напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех”, съобщиха от пресцентъра на панаира.

Холандските бизнесмени са избрали „Фудтех”, за да се запознаят с българската хранително-вкусова промишленост и предприятията от бранша. Така и фирми, които не са били включени в предварително организираните срещи, ще могат да установят контакти с мисията. Тя е инициатива на няколко браншови организации от Холандия и се прави за първи път в България. Проявата е насочена към разширяване на българо-холандските бизнес отношения.

Паралелно с „Фудтех”, от 15 до 18 март 2012 г. в панаира ще се проведе и Международната изложба за лозарство и винарство „Винария”. Очаква се нейното 20-издание да бъде едно от най-силните с присъствието на големите български производители на вина и алкохолни напитки. Миналата година близо 20 големи компании се завърнаха като участници в най-престижното изложение за бранша в Югоизточна Европа, за да покажат своите нови колекции. Според прогнозите тенденцията ще продължи и през тази година, въпреки стагнация в сектора.

"Фудтех" и "Винария" отново се организират под егидата на Министерството на земеделието и храните. Заедно с тях в панаира ще се състои и Международна изложба за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти "Хорека Пловдив". Трите изложби ще съберат представители на хранителната и винарската индустрия, на туризма, хотелиерството и ресторантьорството.

Те се провеждат паралелно за втори път, след като миналата година Международен панаир Пловдив обнови програмата си съгласно световните тенденции, даващи предпочитание на тясно специализираните изложения. Промяната предизвика голям интерес и доведе до увеличаване на бизнес посетителите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.