Холандия е сред водещите в Европа производители на висококачествени телешки меса
Холандски кулинарни изкушения от телешко месо ще бъдат демонстрирани за втора поредна година в София на 25 септември. Събитието е организирано от Посолството на Кралство Нидерландия и ще бъде открито от от холандския посланик Том ван Оорсхот.
Телешко филе по американски, сервирано върху италиански кростини със сушени домати конкасе, босилек и пармезан, както и тънко нарязано запечено телешко филе със сос от риба тон и солени каперси са част от ястията, които ще бъдат показани утре.
Известният холандски майстор - готвач Едгар Бурс ще представи разнообразни рецепти с телешко и ще демонстрира различни техники за приготвянето им пред подбрана група от поканени около петдесет български готвачи от Българската асоциация на професионалните готвачи, ресторантьори и търговци. Събитието ще завърши с дегустация.
Холандия е сред водещите в Европа производители на висококачествени телешки меса, което е свързано с доминиращата позиция на страната в млечното говедовъдство. От години холандското млечно телешко месо е световно известен деликатес. Деликатният му вкус е гарантиран от прецизни стандарти за качество. Пътят на холандското телешко може да бъде проследен от фермата до магазина, като потребителите имат достъп до информацията за произхода на телетата и за храната, с която са отгледани.