1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. И в Германия слагат вода в месото

И в Германия слагат вода в месото

Лабораторен анализ е показал, че 5 от 29 тествани продукта съдържат прекалено много вода

Варена свинска шунка и пилешки разфасовки са най-често манипулираните с вода месни продукти, срещани в търговската мрежа на Германия. До този извод стига разследване на журналисти от немска обществена телевизия.


Лабораторен анализ е показал, че 5 от 29-те тествани продукта съдържат прекалено много вода. Става дума за стока, произведена от известни фирми и продавана в големи вериги. По този начин месото се е търгувало на по-висока цена.
В проба от варена шунка например е имало 1,8% вода, макар че по правило шунката не би трябвало да съдържа допълнително количество вода. При пилешки пържоли от бутче пък водното съдържание стига до 7,4%, като максималното разрешено количество е 5 на сто. Най-фрапантен обаче е случаят с дълбоко замразено пилешко филе, което е съдържало 5,4 % вода, при етикет, обозначаващ, че продуктът не съдържа такава.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.