1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Инспектори на БАБХ са извършили над 300 проверки по морето за седмица

Инспектори на БАБХ са извършили над 300 проверки по морето за седмица

По плажните ивици акцент е нерегламентираната търговия с храни

Над 300 допълнителни проверки по Черноморието извършиха инспектори към Областните дирекции по безопасност на храните в областите Добрич, Варна и Бургас през изминалата седмица, подпомогнати от командировани от вътрешността на страната служители на БАБХ. Част от проверките се извършват съвместно с представители на Районните управления „Полиция“ по плажните ивици, като акцент там е нерегламентирана търговия с храни.

В резултат на извършените проверки са издадени 39 предписания, съставени са 6 Акта за установяване на административно нарушение и са бракувани 13 килограма храни от неживотински произход. 56 от проверките са извършени съвместно с представители на РУП – Бургас, Созопол и Поморие, като e констатиран един  случай на нерегламентирана търговия с храни на открито.

Най-честите нарушения са свързани с несъответствия по сградов фонд и оборудване, пропуски в системите за самоконтрол, както и предлагане на хранителни продукти без необходимата етикетировка.

Инспектори от цялата страна извършиха 4397 проверки, като са издали 262 Предписания, съставили са 51 Акта за установяване на административно нарушение.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.