1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Инспектори от РЗИ-Търговище констатираха нарушения в храненето на учениците

Инспектори от РЗИ-Търговище констатираха нарушения в храненето на учениците

Издадени са три предписания на директори на училища за спазване на задължителния асортимент в бюфетите

Липса на плодове, пълнозърнести закуски и млечни продукти в бюфетите към учебни заведения в областта са констатирали инспекторите от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Търговище. За несъответствията по Наредба № 37 за здравословното хранене на учениците експертите са издали три предписания на директори на училища за спазване на задължителния асортимент в бюфетите. Нарушенията са установени при редовните проверки на служители на РЗИ в периода 8 - 12 октомври.

По време на проверките, инспекторите са издали акт на прислужник в основно училище в село в община Търговище за незадоволителното текущо състояние на учебното заведение. Други два акта са издадени на водомайстори за подаване в потребителската мрежа на питейна вода от централно водоснабдяване с микробиологични показатели. „Няма нищо обезпокоително и  в двата случая. Предприети са необходимите мерки", каза Симона Христова от Здравната инспекция в Търговище, цитирана от Дарик радио.

Във връзка с изпълнението на разпоредбите на Закона за здравето са извършени близо 150 проверки, относно забраната за тютюнопушене на закрити обществени места, продажбата на алкохолни напитки на непълнолетни лица, във връзка със здравословното хранене на децата и др. Няма констатирани нарушения, отчитат от РЗИ в областния град.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.