1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Инспектори в Златоград са затворили девет обекта за обществено хранене

Инспектори в Златоград са затворили девет обекта за обществено хранене

При извършените проверки през април и началото на май в област Смолян са съставени общо 11 акта

Инспектори в Златоград са затворили девет обекта за обществено хранене за периода от началото на април до 5 май. Това съобщи д-р Радослав Колев – директор на регионалното представителство на Агенцията по безопасност на храните, цитиран от Агенция "Фокус".

При извършените проверки по Великденските и Гергьовденските празници била установена и нерегламентирана продажба на месо отново в Златоград, посочи той. По думите на д-р Колев, месото е било с нужните документи, но се е продавало на нерегламентирано място - на открито.

При извършените проверки през април и началото на май в област Смолян са съставени общо 11 акта. Два от тях са за липсата на здравни книжки, други два са за неправилно етикетиране на продукти. Четири от актовете са за нерегламентирана продажба на месо, а останалите са за неправилно съхранение на продаваните стоки. Предписанията, които са направени от инспекторите, са най-вече за несъответствия в сградовия фонд и оборудването, неправилно водене на чек-листите и пропуски при спазване изискванията по системата за качество, каза още д-р Колев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.