1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Катаржина Естейт получи Златен ритон на „Винария” 2010

Катаржина Естейт получи Златен ритон на „Винария” 2010

В „Национални дегустации 2010” бяха представени общо 676 конкурсни проби на вина, ракии и винено бренди

Зам.-министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов връчи отличието Златен ритон на „КАТАРЖИНА ЕСТЕЙТ” ЕООД за червено вино от търговската мрежа, по време на най-престижните награди за българско вино  - „Нощта на Златния ритон”. Официалната церемония, се организира в рамките на Международната изложба за лозарство и винарство „Винария” 2010.

С наградите „Златен ритон” бяха отличени още четири винарски изби. В категорията бели сортови и купажни вина от последна реколта отличието бе присъдено на "ЧЕРНОМОРСКО ЗЛАТО" АД    , които спечелиха Златен ритон  и в категорията бели сортови и бели купажни вина от по- стари реколти. Златен ритон за червени сортове и червени купажни вина от по-стари реколти бе връчен на "КОС-САНДАНСКИ" ООД. Отличието за бели вина от търговската мрежа бе присъдено на "ЛОГОДАЖ" ООД .

В „Национални дегустации 2010” бяха представени общо 676 конкурсни проби на вина, ракии и винено бренди, като от тях номинирани за награди и отличия бяха – 209 проби.  Общият брой на раздадените медали в „Нощта на Златния ритон” бе 168, от които 83 златни медали. Със сребърни медали бяха отличени 61 проби, а с бронзови - 24 проби. Дипломи и почетни дипломи бяха връчени на 36 проби.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.