1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Катериче месо - най-новата стока в британски супермаркет

Катериче месо - най-новата стока в британски супермаркет

След няколко години месото на катерицата ще стане като заешкото

Супермаркет в северната част на Лондон предлага месо от катерици, хвалейки достойнствата на един "траен" потребителки продукт. Това предизвика гнева на защитниците на животни, съобщи Франс прес.

"След няколко години месото на катерицата ще стане като заешкото", заяви Андрю Торнтън, който преди месеци започнал да предлага катериче месо на клиентите на супермаркета Бъдженс в Крауч Енд.

"Катеричето месо е много трайно. За да се произведен един тон говеждо, са необходими 15 тона зърнени култури, а катериците се хранят с намираното сред природата и са прекалено многобройни", обяснява Торнтън.
Той решил да предлага месо от катерици, след като "някои клиенти му поискали" такова месо. Тъй като седмично средно големият маркет (близо 800 квадратни метра) продава от 10 до 12 катерици, запасите са приключили, но собственикът казва, че отново ще има зареждане.

Тази информация породи гняв сред сдруженията за защита на животните. "Бъдженс трупа печалби от варварското и ненужно избиване на катерици, възмутено заяви Джулиет Гелатли, основателка на Вива (от съкращението на английски на думите Гласът на международните вегетарианци за животните).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.