1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Кисело мляко с риба може да се превърне в новата суперхрана

Кисело мляко с риба може да се превърне в новата суперхрана

Омега-3 мастните киселини са много полезни за сърцето

Може да не звучи особено апетитно, но кисело мляко с добавени омега-3 мастни киселини от риба има всички данни, за да се превърне в новата суперхрана. Омега-3 мастните киселини са много полезни за сърцето. Много хора обаче не поемат достатъчно от тях с храната. Затова учени от технологичния университет във Вирджиния са обогатили с тях по-търсени продукти, като кисело мляко с аромат на лайм. Макар и дегустаторите да са усещали вкуса на риба в киселото мляко, 50% от тях са му дали положителна оценка, а 39% са казали, че биха го купували редовно. Възможно е останалите да не са били възторжени, защото предпочитат сладки варианти, отбелязват създателите на здравословния продукт.

"Международната популярност на киселото мляко и фактът, че е толкова полезно заради пробиотиците, минералите, витамините и млечните протеини в него, ни дадоха идеята, че то може да се използва и за осигуряване на омега-3 мастни киселини", каза проф. Сюзан Дънкан от екипа.

Учените са се спрели на концентрация от 1% на омега-3 мастни киселини в млякото. Тя би осигурила цялото препоръчвано количество дневно, а вкусът е приемлив за хората.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.