1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Киселото мляко е здравословен продукт, който задоволява глада

Киселото мляко е здравословен продукт, който задоволява глада

Ново проучване разкрива, че любителите на киселото мляко се хранят по балансирано и правилно

Хората, които обичат кисело мляко могат да се радват на нещо повече от вкуса му. Ново проучване разкрива, че любителите на киселото мляко се хранят по балансирано и правилно, отколкото онези, които не консумират от млечния продукт.

Изследване показва, че хората, които харесват кисело мляко се хранят по-често с плодове, зеленчуци, риба, ядки и пълнозърнести храни. Противниците на млякото консумират повече преработено месо, рафинирани храни и пият по-големи количества алкохол, предаде БГНЕС.

Киселото мляко е чудесен източник на хранителни вещества като калий, калций и магнезий. В допълнение той е здравословен продукт, който задоволява глада. За целта на проучването експертите обработили данни за хранителните навици на 6,5 милиона души. Изследването започнало през 1948 г., а резултатите му днес показват, че 53,8% от участниците ядат кисело мляко сравнително редовно. По-често това са жени, които обаче предпочитат продуктът да е с по-ниска масленост. Те имат нормално количество на калций в организма, както и достатъчно калий и магнезий, които обикновено са дефицит.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.