1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Китаец се опитва да пусне на пазара чай, съдържащ екскремент от панда

Китаец се опитва да пусне на пазара чай, съдържащ екскремент от панда

Ан Янши вече е събрал около пет тона материал, за да превърне в търговски продукт иновативната си идея

Китаец се опитва да пусне на пазара най-скъпия чай, който е създаден на основата на необичайна съставка – екскремент от панда. Китайският експерт по дивата природа Ан Янши вече е събрал около пет тона материал, за да превърне в търговски продукт иновативната си идея.

Янши, който е и университетски преподавател, е убеден, че богатият фертлизатор придава уникален орехов вкус на чая, който планира да продава за около 50 000 лири на килограм, съобщи Digital Spy, цитиран от inews.bg.

Ето и обяснението на китаеца за полезността на чая със стряскаща съставка: "Пандите имат ленива храносмилателната система, която абсорбира едва 30% от храната, която поглъщат. Това автоматично означава, че екскрементите им са богати на фибри и хранителни вещества".

Янши нехае за насмешката и неприязънта, с която хората посрещат идеята за чай от фекалии, и е уверен, че ще успее да преодолее съпротивата. Той продължава да събира материал от центъра за отглеждане на големи панди в провинция Съчуан, Южен Китай, и гледа с оптимизъм към Книгата на Гинес за най-скъп чай.

За момента най-скъпото кафе е Kopi Luwak (над 200 лири за килограм), което се прави от зърна, сдъвкани и преминали през храносмилателната система на индонезийска цивета (животно, наподобяващо котка).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.